Praktijk LOOMWie is…

Praktijk LOOM

Praktijk LOOM is opgericht in 2010 door Eugénie de Graaf. Eerst als massage praktijk maar toen al met de intentie om door te groeien om zo meer en beter pijnklachten te kunnen verhelpen. Diverse studies en bijscholingen verder is daar de Bowen Therapie, Hormoon Factor Training van Ralph Moorman, 3-Care Gezondheidsspecialisten opleiding én Medische Basiskennis aan toegevoegd om een totaal plaatje van gezondheid compleet te maken voor een beter herstel.

Pijn- en mobiliteitsklachten

Eugénie heeft het in haar vingers als het gaat om pijn- en mobiliteitsklachten, een echte expert in haar vakgebied. De Bowen Therapie heeft haar letterlijk en figuurlijk zo gefascineerd, dat zij met passie haar vak uitoefent.

“Elke cliënt is telkens weer uniek, geen lijf is een dag het zelfde, dat maakt mijn vak zo afwisselend. Telkens weer op nieuw zoeken naar de verandering en spierspasme dat de klacht daadwerkelijk veroorzaakt. Deze bijzondere effectieve methode is zo prachtig om mee te werken. Het heeft me geleerd nog beter het weefsel aan te voelen, wat ook weer een meerwaarde is voor de massages die ik naast de Bowen methode geef.”

“Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik met hulp van zulke goede leermeesters uit Europa en Australië deze techniek steeds beter begrijpen mag en beter en doelgerichter kan uitvoeren.”

Eugénie

Over Eugénie de Graaf

Als je werk kunt doen dat je leuk vindt, dan geeft je dat blijheid en blijheid  is -> energie en dat geef ik graag door aan jou via mijn behandelmethodes, zodat ook jij blij, beter, ontspannen en met meer energie en minder klachten mijn praktijk verlaat.

  • Masseur
  • Bowen Therapeut
  • Trainer Hormoonfactor
  • 3 Care Specialist

Vanuit de belangstelling die ik altijd heb gehad in anatomie, fysiologie en bewegen van het menselijk lichaam en het idee hier ‘ooit iets’ mee te willen doen, ben ik in 2009 een opleiding gaan volgen tot masseur bij een erkende school. Ik had een leuke kantoorbaan als marketingmedewerker in de gezondheidszorg. Maar het rommelde door allerlei veranderingen en bezuinigingen en dreigende ontslagen al langere tijd in de organisatie en echt vooruit en mezelf verder ontwikkelen lukte hier niet. Dit zette mij aan het denken. “Wat als ook mijn functie werd wegbezuinigd, wat wilde IK, wie was ik geworden, wie wilde ik zijn, wat kon ik en wat was er mogelijk?” Mede voor de ontspanning volgde ik een massage opleiding en dat gaf me weer inzicht in wat ik ooit graag had willen worden, namelijk therapeut. Ik wilde mijn eigen koers varen. En zo ontstond massage Praktijk LOOM.

Sneller zelfherstel

Echter een massage is heerlijk en herstelt ook wel, maar ik wilde mezelf  graag naar een hoger niveau tillen, meer uitdaging en ook klachten beter kunnen behandelen,  zodat ze ook wegblijven.
Ik heb altijd intuïtief aangevoeld dat hard masseren niet nodig is, voelen en het lichaam uitnodigen, geeft veel sneller zelfherstel.

Toen ik dan ook over Bowen Therapie hoorde, heb ik me spontaan voor de opleiding aangemeld. Vanaf de eerste opleidingsdag wist ik dat ik goed zat. Want met deze in Nederland nog relatief onbekende methode kan ik veel beter op een relatief zachte maar effectieve manier klachten aanpakken.

Voeding en beweging

Pas later tijdens mijn opleidingen viel voor mij het kwartje waarom mijn intuïtie mij richting deze trainingen dreef.  Ik ontdekte mijn Australische collega John Coleman en de methodes waaronder Bowen therapie, voeding en beweging waarmee hij werkt. Er kwam een gevoel van herkenning en ontroering boven toen ik zijn verhaal, de strubbels met en om Parkinson, en de manier waarmee hij mensen met deze ziekte helpt, dat paste zo in mijn straatje met waar ik al mee bezig was.

John leed aan de Ziekte van Parkinson, een ziekte waarmee ikzelf al op jonge leeftijd mee werd geconfronteerd en die op vele manieren een bepalende rol in mijn leven speelt. Mede hierom en met de behandelmethodes die ik me de afgelopen jaren vaardig heb gemaakt wil ik graag wat voor deze doelgroep/mensen kunnen betekenen.

Maar natuurlijk is iedereen die zijn klachten serieus neemt en bereid is hier wat aan te doen, of gewoon lekker loom wil worden met een van de massages die ik geef welkom in mijn Praktijk.

Praktijk LOOM – Expert in Pijn en Mobiliteitsklachten- ook wanneer deze al langer aanwezig zijn.