Praktijk LOOMStephany

Hoofddorp – Bowen Therapie

Ik liep al zeker al 2 jaar met pijn door rugklachten (scoliose) waardoor ik belemmerd werd in mijn dagelijkse leven. Zo zorgde de pijn dat ik bijvoorbeeld minder kon paardrijden en had het bij tijd en wijlen ook een negatieve invloed op mijn concentratie en humeur. Ik was onder behandeling bij diverse therapeuten, waaronder bij de fysio en chiropractor. Door deze invasieve behandelingen lukte het mij lichaam op het laatst niet meer te herstellen van de therapie. Hierdoor was ik in die periode soms misselijk was van de pijn en kon de dagen na behandeling niets anders dan op bed liggen en kleine stukjes wandelen. Ik kan wel stellen dat ik mij met vlagen aardig wanhopig voelde.
Via mijn nichtje die erg enthousiast over de Bowen Therapie was, ben ik uiteindelijk bij Eugénie – Praktijk LOOM – terecht gekomen. Doordat ik al zoveel geprobeerd had, had ik wel enige twijfel of dit wél zou gaan werken, maar heb toch zo open minded mogelijk en zonder de verwachting dat ze me in één keer kon “repareren”, een afspraak gemaakt.

En, Ik ben blij dat ik het gedaan heb! Sinds ik Bowen Therapie krijg heb ik nog wel last gehad, maar het is veel meer onder controle. Er zijn nu periodes (weken) dat ik veel minder, of geen last heb. Hierdoor voel ik mij emotioneel stabieler en kan zonder problemen mijn leven indelen zoals ik dat wil.

Ik weet dat mijn klachten niet van de ene op de andere dag zullen verdwijnen, dat heeft tijd nodig. Maar als ik nu zie waar ik nu sta, dan ben ik er gigantisch op vooruit gegaan. De pijn zat voor Bowen soms wel op een 8 (op een schaal van 0-10), en nu gemiddeld op een 2-3 met pijnvrije dagen. Als ik nu weer last heb weet ik nu dat deze pijn tijdelijk is en dat dit na een Bowen behandeling weer stukken beter gaat, zonder dat ik dagen moet herstellen van de behandeling.

De behandeling zelf ervaar ik niet altijd als even prettig. Dit omdat er soms zoveel spanning op een bepaald plek staat dat zelfs de kleinste beweging al onprettig voelt, maar ik merk al heel snel dat zodra er een Bowen move is gezet er verlichting optreedt en de pijn snel wegtrekt naar diepe ontspanning van de spier of weefsel.

Een sterk punt is dat het niet invasief is en dat heb ik nog bij geen een andere therapie zo ervaren.
Ik kan na de behandeling weer gewoon functioneren, iets dat voorheen na een behandeling bij de Chiro niet ging. Met de Bowen heb ik het gevoel dat iedere behandeling een stap voorwaarts is en dat herstellen mij geen energie kost maar juist oplevert voor herstel.

Als ik de spanning in mijn lijf weer voel opbouwen weet ik dat ik gauw weer een afspraak moet maken bij Eus.
Soms heb ik de eerste 3 dagen na behandeling wat meer ‘last’ maar, dit is niet te vergelijken met de pijn die ik na behandeling bij de Chiropractor had. Hierdoor zie ik nooit op tegen een behandeling.

Ik zou de Bowen therapie aanbevelen aan:
O.a. mensen met een burn-out, omdat mentale en fysieke klachten zo samen gaan dat er een visueuze cirkel ontstaat. Bowen kan zowel voor fysieke als mentale ontspanning zorgen en is niet invasief. Daarnaast kan ik mensen met chronisch- en/of acute pijnklachten Bowen van harte aanbevelen.

Wat ik verder nog wil meegeven?
We zijn over het algemeen gewend dat een behandeling oncomfortabel moet voelen om te werken en verwachten vaak een spontane genezing. Bowen is geen bekende of reguliere behandeling waarbij flink aan je gesjord wordt, maar een hele subtiele behandeling over het hele lichaam. Ook heeft Bowen de tijd nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Bij mij lost het laag voor laag de klachten op, iedere verbetering hoe klein ook telt voor mij. We zijn er nog niet, dat heeft tijd nodig, maar dat er verbetering in zit staat vast.

Eugénie is heel betrokken en eerlijk naar haarzelf en naar mij toe. Zo heeft ze vanaf het begin aangegeven dat ze niet altijd alles weet, bijvoorbeeld over hoe de behandeling zal uitwerken. Deze open communicatie vind ik erg prettig. Verder denkt Eus met je mee en zoekt samen naar oplossingen voor beter herstel.

Bij twijfel? Geef het een kans!

Stephany